Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN

      Φέτος τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη διοργάνωσε και πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN, με τη συμμετοχή μαθητών της Β’ και Γ΄ λυκείου. Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο φυσικός Κος Τσιρώνης Παναγιώτης και συνοδοί εκπαιδευτικοί ο χημικός Κος Μεϊντάνης Δημήτρης και η βιολόγος Κα Τσιλιβή Ελένη.
      Οι μαθητές περιηγηθήκαν στους χώρους του ερευνητικού κέντρου με Έλληνα ερευνητή σε ρόλο ξεναγού, ο οποίος τους εξήγησε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας των επιταχυντών, τις μέχρι σήμερα ανακαλύψεις και εφαρμογές αλλά και τους στόχους των ερευνητικών προγραμμάτων, που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα. Οι μαθητές ακούσανε, συζητήσανε, προβληματιστήκανε κι ενημερωθήκανε για όλα τα σύγχρονα ερωτήματα της Φυσικής των στοιχειωδών σωματιδίων και για τα πειράματα ATLAS , CMS και άλλα, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, που θα απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά. Στο τέλος οι μαθητές απόλαυσαν το γεύμα τους στο εστιατόριο του CERN, δίπλα σε ερευνητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
       Η εκπαιδευτική επίσκεψη πλαισιώθηκε από την ξενάγηση στις μεγαλύτερες πόλεις τις Ελβετίας, τη Ζυρίχη, τη Λωζάννη, τη Γενεύη και την πρωτεύουσα Βέρνη, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το μουσείο Αϊνστάιν. Η αυλαία της εκδρομής έκλεισε με μία υπέροχη βόλτα στο μαγευτικό Αννεσύ της Γαλλίας.Μαθητές κι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αλησμόνητες εμπειρίες ζωής, αλλά και με την πεποίθηση ότι το σωστό σχολείο είναι  ένα μαγευτικό ταξίδι γνώσης.

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar