Σχολείο για Γονείς

Οι Γονείς εκπαιδεύονται…

σχολείο γονέων 2014Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, μετά την μαζική και ενθουσιώδη ανταπόκρισή σας στο «Σχολείο για Γονείς» ,το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2014-15, αποφάσισαν τη συνέχισή του και κατά το τρέχον σχολικό έτος, ανταποκρινόμενα στο δικό σας σχετικό αίτημα και λαμβάνοντας υπόψη τα πορίσματα της σύγχρονης Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής. Σύμφωνα με τα τελευταία η προσωπικότητα, η ψυχική υγεία και η συμπεριφορά του ενήλικου ατόμου διαμορφώνονται στα βασικά τους χαρακτηριστικά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ενώ οι πρώτες επιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος κρίνονται ως καθοριστικές για την μετέπειτα εξέλιξή του.

Το «Σχολείο για Γονείς» απευθύνεται σε:

 • γονείς (αναντικατάστατοι αλλά και ανεκπαίδευτοι παιδαγωγοί) όλων των ηλικιών, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, που έχουν παιδιά σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης
 • εκπαιδευτικούς και
 • μελλοντικούς γονείς.

Σκοπός του είναι η στήριξη του σύνθετου και δύσκολου έργου της οικογένειας, η οποία, υπό τις παρούσες αντίξοες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, δοκιμάζεται αλλά εξακολουθεί να αποτελεί τον μοναδικό, τον αναντικατάστατο χώρο σταθερότητας και ασφάλειας για τα μέλη της και ειδικά για τα παιδιά.

Ως ειδικότερους στόχους έχει:

 • την ανταλλαγή εμπειριών, προβληματισμών και πρακτικών που σχετίζονται με την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών
 • την προαγωγή των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις σωματικές, τις ψυχολογικές, τις πνευματικές και τις κοινωνικές ανάγκες των παιδιών τους σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, έτσι ώστε να τα βοηθήσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου
 • την αναζήτηση νέων, πιο λειτουργικών τρόπων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων στην οικογένεια και στο σχολείο
 • την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης στους γονείς για τη διασφάλιση και προώθηση της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών τους και
 • την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκαιρη και αποτελεσματική διάγνωση και αντιμετώπιση δυσκολιών στη μάθηση και στη συμπεριφορά.

σχολείο γονέων 2014 b

 

Οι συναντήσεις του Σχολείου για Γονείς θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, σε εβδομαδιαία βάση και θα διαρκούν μία ώρα και τριάντα λεπτά (19.00-20.30). Τα θέματα προς συζήτηση θα τα εισηγείται η επιστημονική μας συνεργάτρια και σχολική σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Ράνια Κυριαζή, Ψυχοπαιδαγωγός, Δρ Κοιν. Ψυχολογίας, ενώ τη συζήτηση που θα ακολουθεί θα συντονίζει η ψυχολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Σμαράγδα Ματθαίου. Στο τέλος κάθε συνάντησης θα προτείνεται σχετική βιβλιογραφία.
Οι θεματικές των συναντήσεων προήλθαν κυρίως από την αποδελτίωση των δικών σας προτάσεων, οι οποίες κατατέθηκαν στην αξιολόγηση του περσινού Σχολείου για Γονείς.

Το «Σχολείο για Γονείς» είναι προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη (ΔΩΡΕΑΝ). Τη συμμετοχή σας μπορείτε να τη δηλώσετε το αργότερο το αργότερο έως την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Αυτοπροσώπως στη Γραμματεία της Σχολής
 • Τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα 210-9617814 & 210-9617817
 • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: info@zois-school.gr

Με τη συμπλήρωση και κατάθεση της συνημμένης Δήλωσης στη Γραμματεία της Σχολής.Πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε.Σε περίπτωση κάλυψης όλων των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής.

Σημείωση: Σε όσους παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο των παιδαγωγικών συναντήσεων θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης (Υπάρχει η δυνατότητα μιας απουσίας).

Σας επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα Παιδαγωγικών Συναντήσεων.

Με εκτίμηση
Ο Γεν. Διευθυντής
Γεώργιος Ζώης

 

Πρόγραμμα παιδαγωγικών συναντήσεων

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 • 18-01- 17 (Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):

Το παιδί μου είναι έξυπνο, αλλά δεν μπορεί να συγκεντρωθεί! Θα συναντήσει δυσκολίες στη μάθηση; (Πρακτικές οδηγίες για να μη διασπάται και να οργανώνει τον χρόνο του).

 • 25-01- 17 (Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):

Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτονομία των παιδιών μας:εναλλακτικές προτάσεις για να ελέγξουμε την ανασφάλεια των παιδιών στην προσχολική, τη σχολική και την εφηβική ηλικία.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 • 01-02- 17(Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):

Βοήθεια! Το νήπιό μου φέρεται σαν έφηβος, ο έφηβός μου φέρεται σαν νήπιο: πρακτικές συμβουλές για αρμονική συμβίωση με τους μικρούς μας εφήβους (οι κανόνες, η επικοινωνία, οι παρέες, τα ψέματα, το άλλο φύλο, οι επικίνδυνες συνήθειες / ουσίες)..

 • 08-02- 17 (Τετάρτη / Ώρα 19.00 – 20.30):

Το παιδί και η τηλεόραση / τα ηλεκτρονικά παιχνίδια / το διαδίκτυο: μύθοι και αλήθειες˙ ενδεικτικές προτάσεις για ασφαλή χρήση και πρόληψη του εθισμού.

 • 15-02- 17 (Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):

Οι «κρίσεις» και οι επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία των παιδιών και στην ισορροπία της οικογένειας (διαζύγιο,ασθένεια, θάνατος, οικονομική κρίση): οδηγός… επιβίωσης!

Βίντεο από παλιότερες παιδαγωγικές συναντήσεις

Μεγαλώνοντας Υπεύθυνα και Αυτόνομα Άτομα
 

 
Τεχνικές μελέτης. Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί που δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί;
 

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar