Σχολείο για Γονείς

Οι Γονείς εκπαιδεύονται…

σχολείο γονέων 2014

Τα Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη, μετά τη  μαζική κι ενθουσιώδη ανταπόκρισή σας στο «Σχολείο για Γονείς», το οποίο λειτούργησε με επιτυχία από  το σχολικό έτος  2014 -15 μέχρι και το 2017-18, αποφάσισαν τη συνέχισή του και φέτος , ανταποκρινόμενα στο δικό σας σχετικό αίτημα και λαμβάνοντας υπόψη τα πορίσματα της σύγχρονης Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής. Σύμφωνα με τα τελευταία η προσωπικότητα, η ψυχική υγεία και η συμπεριφορά του ενήλικου ατόμου διαμορφώνονται, στα βασικά τους  χαρακτηριστικά, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ενώ οι πρώτες επιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος κρίνονται ως απόλυτα καθοριστικές για τη μετέπειτα εξέλιξή του.

Το «Σχολείο για Γονείς» απευθύνεται σε:

 • γονείς  (αναντικατάστατοι παιδαγωγοί) όλων των ηλικιών, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, που έχουν παιδιά  σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης,  οι οποίοι στο δύσκολο και σύνθετο έργο τους  είναι, στην πλειονότητά τους, ανενημέρωτοι και απροετοίμαστοι
 • εκπαιδευτικούς και
 • μελλοντικούς γονείς.

Σχολείο για Γονείς 2018

Σκοπός του είναι η στήριξη του σύνθετου και δύσκολου έργου της οικογένειας, η οποία, υπό τις παρούσες αντίξοες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, δοκιμάζεται αλλά εξακολουθεί να αποτελεί τον μοναδικό, τον αναντικατάστατο χώρο σταθερότητας και ασφάλειας για τα μέλη της και ειδικά για τα παιδιά.

       Ως ειδικότερους στόχους έχει:

 • την ανταλλαγή εμπειριών, προβληματισμών, απόψεων και πρακτικών που σχετίζονται με την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση χαρούμενων και ισορροπημένων παιδιών
 • την προαγωγή των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις σωματικές, τις ψυχολογικές, τις πνευματικές και τις κοινωνικές ανάγκες των παιδιών τους σε κάθε στάδιο ανάπτυξης,έτσι ώστε να τα βοηθήσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου
 • την αναζήτηση νέων, πιο λειτουργικών τρόπων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων  στην οικογένεια και στο σχολείο  
 • την ενδυνάμωση των γονέων στον γονεϊκό τους ρόλο για τη δημιουργία και την ενίσχυση μιας ουσιαστικής  σχέσης με τα παιδιά τους
 • την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκαιρη και αποτελεσματική διάγνωση και αντιμετώπιση δυσκολιών στη μάθηση και στη συμπεριφορά.

σχολείο γονέων 2014 b

Οι συναντήσεις του Σχολείου για Γονείς θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, σε δεκαπενθήμερη  βάση και θα διαρκούν μία ώρα και τριάντα λεπτά (19.00-20.30). Τα θέματα προς συζήτηση θα τα εισηγείται η επιστημονική μας συνεργάτρια κ. Ράνια Κυριαζή, Ψυχοπαιδαγωγός– Κοινωνιολόγος, Δρ Κοιν. Ψυχολογίας, ενώ τη συζήτηση που θα ακολουθεί θα συντονίζει η ψυχολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Σμαράγδα Ματθαίου. Στο τέλος κάθε συνάντησης θα προτείνεται σχετική βιβλιογραφία.

Οι θεματικές των συναντήσεων προέκυψαν, κυρίως, από την αποδελτίωση των δικών σας προτάσεων, τις οποίες καταθέσατε κατά την αξιολόγηση των προηγούμενων Σχολείων για Γονείς.

     Το Σχολείο για Γονείς είναι προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Γ.  Ζώη (ΔΩΡΕΑΝ). Τη συμμετοχή σας μπορείτε να τη δηλώσετε το αργότερο έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Αυτοπροσώπως στη Γραμματεία της Σχολής
 • Τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 210-9617814 & 210-9617817
 • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: info@zois-school.gr
 • Με τη συμπλήρωση και κατάθεση της συνημμένης δήλωσης στη Γραμματεία της Σχολής. Μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ

Σε περίπτωση κάλυψης όλων των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής.

Σημείωση: Σε όσους παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο των παιδαγωγικών συναντήσεων θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης (Υπάρχει η δυνατότητα μιας απουσίας).
Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα Παιδαγωγικών Συναντήσεων και τη Δηλωση Συμμετοχής.

                                                                                                                       Με εκτίμηση

                                                                                                                      Ο Γεν. Διευθυντής

                                                                                                                       Γεώργιος Ζώης

Πρόγραμμα παιδαγωγικών συναντήσεων

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 • 16-01-19 (Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):
  Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην ένταξη ενός παιδιού στην ομάδα των συνομηλίκων του:
 • Ποιες δεξιότητες πρέπει να διαθέτει κάποιος  για  να επιλεγεί ως φίλος;
 •  Το παιδί μου δεν έχει «κολλητό». Πειράζει;
 •  Μπορούμε να επιβάλουμε ή να εμποδίσουμε μια φιλία;
 •  Πώς θα αποτρέψουμε την περιθωριοποίηση ενός παιδιού από την ομάδα ή τον ενδοσχολικό εκφοβισμό;
 • 30-01- 19 (Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):
  Η οικογένεια σε κρίση:  «Ζήλια, διαζύγιο, μακροχρόνιες ασθένειες, θάνατος, αποχωρισμός, άγχος, διαχείριση θυμού, φοβίες, δυσκολίες  στον ύπνο, οικονομική δυσπραξία».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 • 13-02- 19(Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):
  Eλεύθερος χρόνος γονέων  vs  Ελεύθερος χρόνος παιδιών:  Σωστή διάθεση του ελεύθερου χρόνου μας. Ο ρόλος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και του διαδικτύου. Γιατί τα παιδιά μας δε διαβάζουν ; Πώς οι οθόνες θα γίνουν σύμμαχοι και όχι εχθροί των παιδιών μας;
 • 27-02- 19 (Τετάρτη / Ώρα 19.00 – 20.30):
  Προεφηβική και εφηβική ηλικία:Ποια είναι η σωστή στάση των γονέων σε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με αλλαγές στο σώμα και στη συμπεριφορά των παιδιών στο κατώφλι της εφηβείας (ψέματα, ουσίες, έξοδοι, συγκρούσεις, σχέση με το άλλο φύλο). Μύθοι και αλήθειες.

ΜΑΡΤΙΟΣ

 • 13-03- 19 (Τετάρτη/Ώρα 19.00 – 20.30):
  Ελεύθερο θέμα συζήτησης (το αντικείμενο θα προκύψει από τις ανάγκες του ακροατηρίου, όπως αυτές   θα αναδυθούν κατά τη διαπραγμάτευση των θεμάτων των προηγούμενων παιδαγωγικών συναντήσεων).

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar