Η Φιλοσοφία μας

Χαρτογραφώντας μέσα σε λίγες γραμμές την εκπαιδευτική φιλοσοφία των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Βασική παιδαγωγική αρχή για τα Εκπαιδευτήριά μας είναι: τα πάντα για τους μαθητές μας, που μας χαρίζουν την ευτυχία «χωρίς ζύγι». Προσφορά αφειδώλευτη σ’ όλα τα παιδιά, γιατί στα μάτια όλων των παιδιών τρέχει ανόθευτο το αγίασμα που το λένε μέλλον, που το λένε φως, που το λένε ελπίδα.
  • Καλό σχολείο για μας είναι το χαρούμενο σχολείο, το σχολείο στο οποίο τα παιδιά πηγαίνουν με χαρά και επιστρέφουν στο σπίτι με μεγαλύτερη χαρά. Το σχολείο στο οποίο η κάθε μέρα είναι γιορτή, γιορτή γνώσης, γιορτή σχολικής ζωής.
  • Σύγχρονο σχολείο θεωρούμε το σχολείο που είναι απαλλαγμένο από άχρηστα, περιττά και αναχρονιστικά στοιχεία, που είναι ανοικτό στις ιδέες και στην κοινωνία, στη γνώση και στο μέλλον, και που αξιοποιεί κάθε σύγχρονο εργαλείο (διαδραστικό πίνακα, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης) με το οποίο διευρύνονται οι ορίζοντες κάθε μαθητή και μαθήτριας, καταργούνται τα σύνορα της γνώσης και διευκολύνεται η επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό.
  • Ευθύνη των εκπαιδευτικών μας είναι να προσπαθούν καθημερινά για τη δημιουργία ενός πράσινου σχολείου, το οποίο καλλιεργεί στον μαθητή την περιβαλλοντική συνείδηση, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, να διατρέφεται υγιεινά και να σέβεται το περιβάλλον.
  • Για μας η παιδεία είναι «ανθρωποποιία» (Μέγας Αντώνιος) και επιτυγχάνεται αν συνδέεται άρρηκτα με την παράδοσή μας, πυρήνας της οποίας είναι το ήθος της ορθοδοξίας.
  • Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς μας να είναι δάσκαλοι και λειτουργοί και όχι «παράγοντες» με υπαλληλική νοοτροπία, που περισσότερο διεκδικούν παρά διακονούν. Θέλουμε εκπαιδευτικούς που σέβονται την προσωπικότητα κάθε μαθητή, έχουν θετικές προσδοκίες για όλα τα παιδιά, καλή επικοινωνία μαζί τους, καθώς και μέτρο στη συμπεριφορά, διατηρώντας έτσι ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και στην αυστηρότητα.
  • Ρόλος ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οργανισμού είναι για μας να οδηγήσει τα παιδιά «να μάθουν πώς να μαθαίνουν» και πώς να προσαρμόζονται σ’ έναν κόσμο που μεταλλάσσεται ραγδαία, ώστε, διατηρώντας τον ελληνοκεντρικό του χαρακτήρα, να έχει παράλληλα το βλέμμα του στραμμένο στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, για να μπορέσει να εξοπλίσει γνωσιολογικά τον Έλληνα Ευρωπαίο, τον Έλληνα Πολίτη της Οικουμένης.
  • Σωστό σχολείο θεωρούμε το σχολείο εκείνο που αξιοποιεί και τις κινητικές ικανότητες και κλίσεις όλων των μαθητών μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να αποκτούν συνήθειες οι οποίες αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους. Στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ έχουμε από νωρίς καταλάβει ότι η συμμετοχή στην άθληση σημαίνει συμμετοχή στη ζωή.

«Εν κατακλείδι» για τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ η παιδεία οφείλει κυρίως να δίνει σταθερά σημεία προσανατολισμού, δοκιμασμένες αξίες και καταξιωμένα ιδεώδη ως βάση του ζην, του συζήν και του ευζην.

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

School Magazine

Ωδειο Banner sidebar