Διαγωνισμός Καγκουρό

Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη συμμετέχουν ως Εξεταστικό Κέντρο για 12η συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», ο οποίος διενεργείται ταυτόχρονα σε 70 χώρες της υφηλίου με τη συμμετοχή σε αυτόν 7.000.000 μαθητών από B ́ Δημοτικού έως και Γ ́ Λυκείου.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2007. Η φιλοσοφία του «Καγκουρό» είναι:Μαθηματικά για όλους !

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β ́ Δημοτικού μέχρι την Γ ́ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο,ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός φέτος θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 , 9.00 π.μ. Τα Εκπαιδευτήριά μας θα λειτουργήσουν ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές τους αλλά και μαθητές από άλλα σχολεία.

Για την εγγραφή των μαθητών δίνεται και η δυνατότητα να καταβάλλεται το αντίτιμο της συνδρομής των 12,5 ευρώ απευθείας στην διοργανώτρια επιτροπή του διαγωνισμού.Πρέπει όμως να αποσταλεί στη γραμματεία του σχολείου μας το αποδεικτικό της κατάθεσης, καθώς και η δήλωση συμμετοχής. Ο λογαριασμός της τράπεζας είναι Εθνική Τράπεζα, ΙΒΑΝ GR3101101800000018000410508 Δικαιούχος:Φίλιππος Λάμπρου

Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι μαθητές θα πρέπει να:

  1. Συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται εδώ (μέσω email: grammateia@zois.edu.gr ή δια ζώσης).
  2. Καταβάλουν  το ποσό των 12,5 ευρώ έως τις 14 Μαϊου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα http://www.kangaroo.gr ή επικοινωνήστε με την κα Ζελιαναίου (azelianeou@zois.edu.gr). 

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar