Διαγωνισμός Πυθαγόρα – Νέα ημερομηνία

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη συμμετέχουν και φέτος ως Εξεταστικό Κέντρο στον Διαγωνισμό Μαθηματικών ικανοτήτων της Ελληνικής Μαθηματικής  Εταιρείας  «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», ο οποίος αφορά μαθητές από την Β΄ τάξη Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της μαθηματικής σκέψης που δεν επικεντρώνεται στη στείρα απομνημόνευση, αλλά είναι βασισμένη στην κριτική σκέψη και ικανότητα των μαθητών.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Απριλίου 2021. Ειδικά για φέτος,  λόγω των ιδιαιτέρων  συνθηκών (COVID 19), θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και όχι στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σε χώρο που  θα επιλεγεί από τον ίδιο τον μαθητή (στην οικία του ή όπου αλλού επιλέξει).  Ο μαθητής/μαθήτρια θα πρέπει να έχει  στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσον (pc, laptop, tablet κ.λ.π), το οποίο θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μια συγκεκριμένη ώρα θα εισέλθει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο, ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικό, που θα του δοθεί μόλις εγγραφεί. Θα έχει ορισμένο χρόνο να απαντήσει στις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού, ενώ μόλις ο χρόνος εξαντληθεί, θα σταματά η δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις.

Στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ βρίσκεται αναρτημένη η απαραίτητη θεωρία και οι βασικές γνώσεις για τους μαθητές όλων τάξεων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, καθώς επίσης και ενδεικτικά θέματα.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό οι γονείς καλούνται να επισκεφθούν τη Γραμματεία της Σχολής μας, για να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση και να καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ έως τις  26 Μαρτίου  2021, με το οποίο καθίστανται συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» της ΕΜΕ. Το περιοδικό αυτό εκδίδεται μια φορά το χρόνο και θα παραληφθεί από τους συνδρομητές –διαγωνιζόμενους σε διάστημα λίγων ημερών μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.  

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  http://www.hms.gr/pythagoras/index.html  ή να επικοινωνήστε με τη Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων μας καθημερινά στο τηλέφωνο 2109617814.

Υπεύθυνος  Διαγωνισμού : Νικόλαος Ντέντες, Μαθηματικός

 

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar