Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ στα πλαίσια της συνεργασίας τους με τον κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Σχολείου μας, Ομότιμο καθηγητή της Γλωσσολογίας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, Συντάκτη-Επιμελητή του Χρηστικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, διεύρυναν τις δραστηριότητές τους και δημιούργησαν από το 2014 τον θεσμό:

Το ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Οι  εκπαιδευτικές-φιλολογικές εκδηλώσεις απευθύνονται πρωτίστως στους γονείς των μαθητών μας, τους εκπαιδευτικούς καθώς και σε συγγενείς και φίλους τους που ενδιαφέρονται για τη δια βίου εκπαίδευση και μάθηση.

Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ ένας κύκλος πέντε μαθημάτων με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες κάθε Τετάρτη (19:15- 20:45).

Ο ΟΓΔΟΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2022) αποτελείται από πέντε ενότητες και έχει τον γενικό τίτλο:

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή τα Εκπαιδευτήρια Γ. ΖΩΗ συμμετέχουν στις εκδηλώσεις Μνήμης, με στόχο όχι μόνο την απότιση φόρου τιμής στους Ήρωες του Αγώνα και τους βασανισμένους πρόσφυγες, αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων μας στα εθνικά θέματα που απαιτούν διαρκή εγρήγορση.

Μέσα από επιλεγμένα κείμενα θα αναδειχτεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που βίωσε ο Ελληνισμός στη μακραίωνη ιστορική του πορεία..

Συμμετέχει με καίριες παρεμβάσεις ο Σχολάρχης κ. Γεώργιος Ζώης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  1. 26 Οκτωβρίου 2022: Διδώ Σωτηρίου, Ματωμένα χώματα
  2. 9 Νοεμβρίου 2022: Στρατής Δούκας, Ιστορία ενός αιχμαλώτου
  3. 7 Δεκεμβρίου 2022: Φώτης Κόντογλου, το Αϊβαλί, η πατρίδα μου
  4. 14 Δεκεμβρίου 2022: Γράμματα στρατιωτών από το μικρασιατικό μέτωπο.
  5. 11 Ιανουαρίου 2023: Ποιήματα για τον ξεριζωμό

Σημείωση: Σε όσους παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο των μαθημάτων θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης (υπάρχει η δυνατότητα μιας απουσίας). 

Τη συμμετοχή σας μπορείτε να δηλώσετε, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/r9ijG3C2KLvG8PEh8

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Open Uni

 

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar