Πρόγραμμα Mετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Πολλές παιδαγωγικές έρευνες έχουν δείξει ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο  αγχώνει και φοβίζει τα παιδιά.  Στο Σχολείο μας οργανώνεται ειδικό πρόγραμμα χάρη στο οποίο οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καθηγητές του Γυμνασίου και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Γυμνασίου και τη μέθοδο διδασκαλίας και αξιολόγησης των μαθητών.

Συγκεκριμένα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων  οι καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων (μαθηματικοί – φιλόλογοι) σε συνεργασία με τους δασκάλους των παιδιών και τους διευθυντές (Δημοτικού-Γυμνασίου) προϊδεάζουν τα παιδιά για  τον τρόπο εργασίας στο Γυμνάσιο, με στόχο την ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση σε αυτό. Παράλληλα πραγματοποιούνται προσωπικές συναντήσεις με τους γονείς. Έμπρακτη  επίσης διευκόλυνση της μετάβασης στο Γυμνάσιο αποτελεί η  παιδαγωγική και ψυχολογική υποστήριξη που προσφέρεται στα παιδιά κατά το πρώτο τρίμηνο της Α΄ Γυμνασίου.

Τέλος, αν και θεωρούμε ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι σαφέστατα πιο ομαλή, όταν συμβαίνει στον ίδιο εκπαιδευτικό χώρο – και στη συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον τα παιδιά του Δημοτικού μας Σχολείου συνεχίσουν στο Γυμνάσιό  μας –  ταυτόχρονα όμως φροντίζουμε με τους κατάλληλους παιδαγωγικούς χειρισμούς να ενταχθούν εύκολα στο Γυμνάσιό μας και μαθητές από αλλά ιδιωτικά ή δημόσια Δημοτικά και να αισθανθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα «σαν στο σπίτι τους».

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar