Ιατρείο

Όμνυμι Απόλλωνα Ιητρόν… – Ιπποκρατης

Το Ιατρείο των Εκπαιδευτηρίων μας λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες του Σχολείου από τις 8:00΄ το πρωί έως τις 4:00΄ το μεσημέρι.

Στελεχώνεται από Ιατρό Εργασίας και Νοσηλεύτρια και παρέχει άμεση, άρτια και επιστημονική πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους μαθητές μας καθώς και στο εκπαιδευτικό και υπαλληλικό προσωπικό της Σχολής μας.

Παράλληλα ασχολείται και με την υγειονομική επίβλεψη των χώρων της Σχολικής Μονάδας (αίθουσες διδασκαλίας, μαγειρείο, κυλικείο, W.C. κτλ.) για την προστασία της υγείας των μαθητών, καθώς και με την εποπτεία στον τομέα των σχολικών λεωφορείων όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας των παιδιών (ζώνες κτλ.)

Εκτός αυτών ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας για ό,τι συμβαίνει στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Προς τούτο – πέραν των σχετικών φυλλαδίων – η Νοσηλεύτρια επισκέπτεται τους μαθητές στις τάξεις τους και τους ενημερώνει για διάφορα θέματα υγείας.

Επίσης στα Εκπαιδευτήριά μας, στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής και με στόχο την ολιστική προσέγγιση της υγείας, λειτουργεί από φέτος πιλοτικά καινοτόμο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με ενημερωτικές διδασκαλίες μια φορά την εβδομάδα σε νήπια και προνήπια πάνω σε διάφορες θεματικές ενότητες (σωματική άσκηση, διατροφή, υγιεινή στόματος, πλύσιμο χεριών κτλ.).

Γενικά καταβάλλεται από το ιατρικό μας δυναμικό κάθε προσπάθεια τόσο για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των παιδιών μας όσο και για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων τους.

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

School Magazine

Ωδειο Banner sidebar