Ισπανικά

Το να είσαι έτοιμος είναι η μισή νίκη – Miguel de Cervantes

Η ισπανική γλώσσα κατέχει παγκοσμίως τη δεύτερη (2η) θέση μεταξύ των χωρών του πλανήτη μας που τη χρησιμοποιούν ως επίσημη γλώσσα τους.

Εκτός από την Ισπανία, Ισπανικά μιλάνε στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως στην Αργεντινή, στο Μεξικό, στο Περού, στη Χιλή κ.α., αλλά και στις Η.Π.Α, όπου είναι η 1η μετά τα Αγγλικά ομιλούμενη γλώσσα.

Παγκόσμια λογοτεχνικά αριστουργήματα (Δον Κιχώτης – Θερβάντες) και μοναδικά έργα τέχνης και πολιτισμού (Guerncia – Πικάσο, Γκαουντί) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ανάπτυξη τόσο στις εμπορικές συναλλαγές όσο και στις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Αυτό καθιστά τα Ισπανικά ένα επιπλέον πολύτιμο εφόδιο στον δύσκολο δρόμο της επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών μας.

Στο Σχολείο μας τα Ισπανικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο. Με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων (διαδραστικού πίνακα, διαδικτύου, εκπαιδευτικών ταινιών) δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να έχουν την πρώτη τους επαφή με την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, ώστε τελειώνοντας το Λύκειο να είναι σε θέση να πάρουν το πρώτο τους πτυχίο (Inicia).

Μπορείτε να δείτε τις επιτυχίες μας εδω.

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

School Magazine

Ωδειο Banner sidebar