Η βιβλιοθήκη μας

Παιδαγωγική και μαθητική η βιβλιοθήκη μας είναι εμπλουτισμένη – ήδη αριθμεί 3670 βιβλία – με όλη την απαραίτητη βιβλιογραφία (ελληνική και ξένη) για να ανταποκρίνεται πλήρως στις αναγνωστικές  απαιτήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών.

Περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων από όλη την γκάμα της επιστήμης (λογοτεχνία και παιδική λογοτεχνία, φιλοσοφία, ιστορία, μυθιστορήματα, παραμύθια, φυσική, χημεία, εγκυκλοπαίδειες κλπ.).

Η βιβλιοθήκη μας λειτουργεί ως δανειστική, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές, ακόμη και γονείς δανείζονται βιβλία για δύο εβδομάδες. Είναι επίσης χώρος συνάντησης των μαθητών, προκειμένου να αντλούν πληροφορίες για τις ομαδικές εργασίες που τους έχουν ανατεθεί από τους δασκάλους / καθηγητές τους.

Παράλληλα λειτουργεί και ως αναγνωστήριο στο οποίο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν στις ελεύθερες ώρες τους και στα διαλείμματα και να ρουφούν το νέκταρ της γνώσης με πολλή όρεξη και με μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί η επιλογή είναι αποκλειστικά και μόνο δική τους, επιλογή η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στα ενδιαφέροντά τους.

Προς τούτο έχει καθιερωθεί και η «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΑΘΗΤΗ», όπου κάθε παιδί καταγράφει και αξιολογεί όσα βιβλία διαβάζει.

Στα πλαίσια αυτά και ανταμείβοντας τους «βιβλιοφάγους» μαθητές του, το Σχολείο μας απονέμει κάθε χρόνο (27 Οκτωβρίου) σχετικούς επαίνους, οι οποίοι συνοδεύονται και από ένα λογοτεχνικό βιβλίο ως επιβράβευση της φιλαναγνωσίας τους.

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

School Magazine

Ωδειο Banner sidebar