Ψυχοπαιδαγωγική στήριξη

Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων είναι ένας σημαντικός τομέας, καθώς πολλά άτομα είναι ευπαθή στις συναισθηματικές, κοινωνικές και συμπεριφοριστικές διαταραχές, οι οποίες είναι εξελικτικές. Αρχίζουν δηλαδή στη μικρή ηλικία και αυξάνονται όσο καθυστερούν η σχετική διάγνωση και η παρέμβαση. κι αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής αντιμετωπίζουν ποικίλες προκλήσεις τόσο σε μαθησιακό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Κάθε ηλικία έχει τις «απαιτήσεις» και τις δυσκολίες της.

Για το λόγο αυτό λειτουργεί στο Σχολείο μας καθημερινά Υπηρεσία Ψυχολογικής Στήριξης με επικεφαλής την Ψυχολόγο της Σχολής.

Ο ρόλος της Ψυχολόγου μας είναι διττός: αφενός προσπαθεί να προλαβαίνει και να αποτρέπει προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε σχολική Μονάδα και αφετέρου αντιμετωπίζει – πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς – όλα τα θέματα που ανακύπτουν και έχουν σχέση με τους μαθητές, βοηθώντας τόσο στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του παιδιού όσο και στην προαγωγή του αυτοσυναισθήματός του, της αυτοεικόνας του.

Σε γενικές γραμμές προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα την αισιοδοξία και τη δύναμη που χρειάζονται, για να επιτύχουν στους στόχους τους και να αισθανθούν και αυτά τη χαρά της μάθησης και της δημιουργίας.

Επιπλέον υποστηρίζονται συμβουλευτικά οι δάσκαλοι και οι γονείς των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα παιδιά τους στον συναισθηματικό και συμπεριφοριστικό τομέα.

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

School Magazine

Ωδειο Banner sidebar