Συμμετοχή του Σχολείου σε πρόγραμμα της UNICEF
Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια…
Με αφορμή την ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος «Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα», οι τάξεις Γ1΄ και Γ2΄ του Δημοτικού μας Σχολείου θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα προβλήματα των συνομηλίκων τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο, καθώς και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.
Κατά τη διάρκεια υλοποίησής του τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες, να παίξουν, να εκφραστούν, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν και να βοηθήσουν κάποια άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της UNICEF. Παράλληλα θα δοθεί και στους γονείς η ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών τους μέσα από την εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο Σχολέιο μας στο τέλος της σχολικής χρονιάς, καθώς επίσης να αισθανθούν περήφανοι για την επιβράβευσή τους (τιμητικό δίπλωμα) απ’ τη UNICEF με την ολοκλήρωση του προγράμματος.










