B & E Δημ γιόρτασαν μαζί την επέτειο του ΟΧΙ
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν τη Β΄ Δημοτικού και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές αφιερωμένες στην εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μέσα από μια παρουσίαση για την επέτειο του «ΟΧΙ», οι μεγαλύτεροι μαθητές γνώρισαν στους μικρότερους τα ιστορικά γεγονότα και τη σημασία τους, θυμίζοντάς μας το διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας και της ειρήνης.
Στη συνέχεια, έγιναν μικροί βοηθοί και καθοδηγητές, υποστηρίζοντας με χαρά και υπομονή τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού στη δημιουργία μιας όμορφης κατασκευής. Μια ευκαιρία για συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργία, μέσα από την οποία όλοι είχαν κάτι να προσφέρουν και κάτι να κερδίσουν.
Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε με τα ποιήματα που απήγγειλαν οι μικροί μας μαθητές, χαρίζοντάς μας συγκίνηση και χαμόγελα.
Μια ξεχωριστή εμπειρία μας έφερε πιο κοντά και μας θύμισε πως το σχολείο είναι ένας χώρος όπου η γνώση συναντά τη δημιουργία και οι αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης γίνονται πράξη μέσα από τις καθημερινές μας στιγμές.











