Καθηγητές του Ωδείου

Χριστίνα Σπυριδάκη (καθηγήτρια πιάνου)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτας στην τάξη της Ν. Μιχαηλίδου. Στο ίδιο ωδείο πήρε με Άριστα τα πτυχία της Αρμονίας, Αντίστοιξης και Φούγκας με καθηγητή τον Μ. Τραυλό.

 Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στην Ουγγαρία με τον F. Rados και A. Kemenes. Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε πολλά σεμινάρια των: Μ. Μιχαηλίδου, Λ. Μπογιατζίεβα, Μ.Αλεξίου, Σ. Δημητριάδης, An. Kemenes, G. Finder, M. Ovtehinnikov, Viardo, Λεϊμονή, Taneva, Bogdanovκ.α.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στις αίθουσες: Παρνασσός, Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Atheneum, Τρίανον, Πυθαγόρειο Αμφιθέατρο κ.α. Έχει συμπράξει με την SinfoniettaOrchestraofAthens, υπό τη διεύθυνση του Γ. Αραβίδη. Έχει ανοίξει με ρεσιτάλ την 7η Διεθνή Ακαδημία Πόρου. Μαζί με τις πιανίστες Κατερίνα Γρηγοριάδου και Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, δημιούργησαν το 2014 το πιανιστικό τρίο «Three».

Μαζί με την πιανίστα Ολυμπία Παπαπαναγιώτου παρουσιάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία παίζοντας έργα για πιάνο για τέσσερα χέρια. Σκοπός τους είναι να μυήσουν με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο τα παιδιά στην κλασική μουσική.Ένα από τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα επιλέχτηκε για να πλαισιώσει την Τελετή Βράβευσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής Παιδιών 2014.

Έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία και επένδυση σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Μαθητές της έχουν βραβευτεί επανειλημμένως σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Από το 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Ο.Ν., η οποία βοηθάει στην ανάδειξη και στην στήριξη των μουσικών ταλέντων της χώρας μας.

Είναι μέλος κριτικών επιτροπών σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου, χορωδίας, μονωδίας.

Διδάσκει πιάνο και μουσική δωματίου στα «Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη».

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει συνεργαστεί από το 1994 με τις εξής μουσικές σχολές:  «Ελληνικό Ωδείο» των Εκπαιδευτηρίων Καντά, «Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας», «Ωδείο Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου» και Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας».

Έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία και επένδυση σε παιδικές παραστάσεις, όπως «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με μουσική Χατζιδάκι.

Σερενές Χρίστος (καθηγητής πιάνου & μαέστρος μπάντας)

      Σπούδασε στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας, απ’ όπου πήρε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί (Τάξη Νίκης Πουλημένου) και Πτυχίο Αρμονίας (Τάξη Γιώργου Σιωρά).

      Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα (Καίτη Χωματά, Ρένα Κουμιώτη, Μαριάννα Τόλη, Θεοδοσία Τσάτσου, Γιώργο Δημητριάδη, Βασίλη Καζούλη, Όναρ, Φωτεινή Σαββατιανού, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Νεφελόπετρα, Chromatic Sequence, Funktion κ.α.), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου.

      Έχει παίξει σε πολλές μουσικές και θεατρικές σκηνές εντός κι εκτός Αθηνών (Gazarte, Τεχνόπολις, Σταυρός Του Νότου, Γυάλινο Upstage, Αρχιτεκτονική, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Θέατρο Βεργίνα Θεσσαλονίκης, Θέατρο Απόλλων Ερμούπολης, Ιανός κ.α.) 

      Ως σολίστ, συνέπραξε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ. Ηλιούπολης (Camille Saint-Saens, Piano Concerto n.2 και Άξιον Εστί, Μ. Θεοδωράκης).

      Έχει γράψει μουσική για πάνω από δέκα θεατρικές παραστάσεις και για κουκλοθέατρο. Έλαβε βραβείο μουσικής σύνθεσης στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, για την ταινία “Ο άνθρωπος που τάιζε τον ίσκιο του”, του Μάριου Γαρέφου.

      Εργάζεται ως Καθηγητής Μουσικής στο Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών και ως συνοδός πιανίστας στη σχολή μπαλέτου Ελπίδα Ζορμπά.

      Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Κατερίνα Χατζηγεωργίου (καθηγήτρια πιάνου – μουσικής)

      Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Ωδείο «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ». Πήρε πτυχίο Αρμονίας και στη συνέχεια πτυχίο πιάνου με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ”. Συνέχισε παίρνοντας δίπλωμα πιάνου με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ και Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ”. Το 2001 έλαβε μέρος στην Α’ φάση του Α’ Μεσογειακού Διαγωνισμού Νέων Πιανιστών και έλαβε τιμητικό Δίπλωμα και διάκριση (4η θέση). Το 2004 είχε ενεργή συμμετοχή σε σεμινάριο πιάνου με τον DMITRI BASHKIROV στο ωδείο ATHENAEUM. Κατά τη διάρκεια σπουδών της στη Φιλοσοφική σχολή παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων που αφορούν τη Μουσική Αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα (orff, dalcroze κτλ.). Έχει παρακολουθήσει κατά καιρούς αρκετά βιωματικά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής. Το 2017 παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα «Η Μουσική ως θεραπευτικό μέσο στις αναπτυξιακές διαταραχές». Παράλληλα έχει βρεθεί σε ημερίδες που αφορούν τη Διεύθυνση παιδικής χορωδίας και μουσικών συνόλων.  

   Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες που διοργάνωσε το Ειδικό Συμβούλιο Τυφλών Ελλάδας στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Ακόμα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την Α’ εκτέλεση έργων νέων Ελλήνων Συνθετών στο καλλιτεχνικό κέντρο «Athenaeum» και στην αίθουσα «Παρνασσός» υπό του κ. Μιχάλη Τραυλού. Τον Απρίλιο του 2002 συμμετείχε σε συναυλία στην αίθουσα του Ερευνητικού Κέντρου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» που διοργάνωσε το University of la Verne. Το Μάιο του 2008 συμμετείχε σε συναυλία στα πλαίσια εκδήλωσης του 8ου πανελλήνιου συνεδρίου μαθηματικών της σχολής ΕΜΦΕ.  

  Είναι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθήνας, με κλασσική κατεύθυνση. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Παιδαγωγικά μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων, τεχνολογίες και εκπαίδευση» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με θεματολογία την «Ανίχνευση, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με ΔΕΠΥ», καθώς και «Δυσκολίες μάθησης και ΔΕΠΥ».  

   Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ και στη μουσική σχολή Ανδρέα Παπαδάτου. Στο Ωδείο ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ήταν υπεύθυνη των τμημάτων μουσικής προπαιδείας και παιδικής χορωδίας. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί συνεργασία με τη μουσική σχολή ΣΕΙΣΤΡΟΝ ως καθηγήτρια πιάνου και με τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη όπου και εργάζεται ως δασκάλα μουσικής στην προσχολική αγωγή αλλά και στο ωδείο των εκπαιδευτηρίων στα τμήματα χορωδίας, μουσικής προπαιδείας και πιάνου.

  

Μάνος Αγουρίδης (καθηγητής κρουστών)

      Σπούδασε κρουστά συμφωνικής ορχήστρας στο ωδείο Ars Musicalis με τους Τάκη Μαρινακη και Μπάμπη Ταλιαδούρο και στο ωδείο Ακρόπολης απ’ το οποίο πήρε το δίπλωμα του με βαθμό άριστα παμψηφεί στην τάξη του Κωνσταντίνου Βορίση και Κωνσταντίνου Θεοδωράκου.

     Σπούδασε Drums με τους Δημήτρη Κλώνη, Καλλίστρατο Δρακόπουλο,Μένιο Πασιαλή,Βασίλη Ποδαρά και τον Παναγιώτη Μεταλληνό, έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclass από τους Jojo Mayer,Benny Greb, Keith Carlock,Tony Royster jr,Gergo Borlai,Eric Moore,Pete Lockett,Dom Famularo,Μιχάλη Καπηλίδη,Γιάννη Σταυρόπουλο,Νίκο Σιδηροκαστρίτη.

     Εργάζεται ως δάσκαλος drums παραδίδοντας μαθήματα από το 2012 και ως μουσικός σε μπάντες καλλιτεχνών όπως του Νίκου Καλογεροπούλου.

 

Οδυσσέας Καλογερόπουλος (καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας)

      Σπούδασε Ηλεκτρική Κιθάρα με τους Γιώργο Δάφνο, Θοδωρή Κότσυφα, Σάκη Τσινούκα, Γιάννη Θεοδώρου, Θοδωρή Ζήρα και Κλασική Κιθάρα με τον Αρη Καραγιωργάκη έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclass από τους Steve Vai, Guthrie Govan και Τόλη Ζαβαλιάρη.

     Είναι Κάτοχος του πτυχίου RSL Grade 8 (Rock School Grade Awards) και Απόφοιτος (ΠΜΓΛΠ)
Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης.

     Διδάσκει Ηλεκτρική κιθάρα, Κλασική κιθάρα, Ευρωπαϊκή θεωρία / αρμονία / τραγούδι, Βυζαντινή μουσική θεωρία / τραγούδι και Ταμπουρά παραδίδοντας μαθήματα από το 2012.

     Εργάζεται ως δάσκαλος ηλεκτρικής κιθάρας, δάσκαλος μουσικής, ηχολήπτης και ως μουσικός σε μπάντες καλλιτεχνών όπως αυτή του Νίκου Καλογερόπουλου.

Eikoniki perihghsh 360-Banner123

αποτελέσματα πανελλαδικών 360-Banner1

Ωδειο Banner sidebar